Над 100 американски военни вече са в Румъния

Те ще осигурят логистиката по разквартируването на останалите
129
Над 100 американски военни вече са в Румъния
Снимка: БГНЕС

Над 100 американски военни вече пристигнаха в Румъния, за да осигурят логистиката по разквартируването на войниците от САЩ, които следва да пристигнат в страната в близко бъдеще, съобщи на пресконференция днес румънският министър на отбраната Василе Дънку, цитиран от агенция Аджерпрес.

По думите му "това означава, че не след дълго ще дойде и останалата част от войските". Военният министър уточни, че към момента няма решение за точния ден на пристигането.

Василе Дънку каза, че от години Румъния е подготвена за разквартируване на многонационални сили и има много места, на които може да стане това. "Подготвени сме отдавна от логистична гледна точка", посочи той.

Пентагонът съобщи миналата седмица, че 1000 американски военни ще бъдат предислоцирани от Германия в Румъния.

Американският президент Джо Байдън одобри изпращането на около 2000 американски войници в Полша и Германия, както и предислоцирането на близо 1000 американски военнослужещи от Германия в Румъния в израз на готовността на САЩ да защитят съюзниците си от НАТО на фона на кризата около Украйна, съобщи миналата седмица говорителят на Пентагона Джон Кърби. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: РумънияСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще пазят румъния от русия мгого сте сшешни румънците ще страдат заради сащ сащ могат и да бягат както го направихв в афганистан
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и в съседна България. Кремълските под логи да свикват или да се пържат в собствен сос!
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия защо не си седят в тяхната страна ами все се разхождат по света. Досадни са вече, разпалват войни от които страдат много народи.
80
1
 
4
 
! Отговори
само питам преди 2 години
До Анонимен: Кой ти каза, че не страхуват? След като са викнали черни войничета чак от Северна караЛАЙНА да пазят жените и дъщерите им, значи се страхуват!
79
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румънците защо не се страхуват от руските ракети?
78
0
 
3
 
! Отговори
Да припомним, че преди 2 години
С. Арабия даде 1 трилион долара на САЩ да махне Садам от власт в Ирак и САЩ докараха 500 000 армия и го махна. Пито платено! И кой спечели? Иран разбира се! Това което Иран се мъчеше да направи 30 години, го направи САЩ за два месеца с парите от С. Арабия. Сега иранците в Ирак са си като у дома за ужас на С. Арабия и Израел! Който е умен ще си извади извода от тази история!
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американските войски в Европа не били за война с Русия, а за защита на територията на НАТО. Но нали Русия се кани да атакува Украйна, а не НАТО? Или смятате, че като се засили, може да го прегази по инерция ли?
76
0
 
7
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Румънските посрещачи застанаха ли на колене и захапаха ли черните палки на черните гости от Северна караЛАЙНА?
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 90. По същия начин към Русия се присъединиха Абхазия, Северна Осетия и Крим. Какво тогава не ви устройва?
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 96. Приятелю, първо научи граматиката, пък тогава отнемай на Русия ядреното оръжие. И в кой свят, според теб, живеем ние? В първия ли? Ама сериозно ли?
73
0
 
4
 
! Отговори
наводчик преди 2 години
Къде са дислоцирани, че да вкарам координатите в Искандера? И да ви се похваля, че от вчера нашите икандери са снабдени с тактически кобалтови ядрени бойни глави с мощност 10 мегатона!
72
0
 
6
 
! Отговори
КУРтев преди 2 години
Черните *** от северна караЛАЙНА ще поебат румънките докато мъжете им са на работа за да изкарват парите с които ще трябва да нахранят ебачите! Народа го е казал: "Като не щеш да храниш твоята армия ще храниш чуждата!"
71
1
 
1
 
! Отговори
SS преди 2 години
Май ще се стреля ? Да му мислят тези които не могат да стрелят ! А такива в Бг много !
70
0
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Българин: С подобни коментари демонстрираш само собствената си неграмотност. Няма знак на равенство между Северно Кипърската Турска република и Крим. Но факт е че на тази турска република това, че я признава само Турция изобщо не и пречи да съществува. А Крим е част от Руската федерация, независимо от това дали на Украйна или на някой друг това му харесва.
69
0
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен: Да, каза Путин че ""че силите на НАТО и на Русия са непоставими" но по-важното е, че победител няма да има. И попита Макрон: французите готови ли са да воюват с Русия? НАТО не е държава, не всички ще са съгласни да умират заради англосаксонските интереси. Ако искат натовците, да се пробват.
68
1
 
9
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 91: Объркана е тази история за Тексас и Калифорния, но факт е, че САЩ е получила окончателно тези територии в резултат на войната с Мексико, дотогава Мексико ги е считала за свои. Крим се присъедини към Руската федерация след референдум. Каква е разликата между присъединяването на Калифорния от САЩ и присъединяването на Крим към РФ? Разликата е само в англосаксонската пропаганда.
67
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе русофили самият Путин призна пред Макрон, "че силите на НАТО и на Русия са непоставими, но предопреди, че Русия разполага с ядрено оръжие и победител няма да има"Е, затова държави като Русия от Третият свят, не трябва да имат ядрено оръжие.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 91Къв Тексас, каква Калифорния те гони, така като гледам цяло Мексико няма да има нищо против да стане щат на САЩ!
65
1
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Българин: Голяма опорка измисли. Какво има да го признават Крим - той е част от Руската федерация, не е самостоятелна държава. Северно Кипърската турска република никой не я е признал, но си съществува вече поне 30 години.
64
0
 
3
 
! Отговори
Амчъкистанец преди 2 години
Те са за лична охрана на Дракула!Поне така съобщи ройтерс!